pixel mautic

Deadline - сервіс №1 для журналістів в Україні. Дізнайтесь як ми допомагаємо журналістам і як це працює для експертів чи піарників.

Deadline Блог - сервіс №1 для журналістів України
Главная > Блог > Уроки піар > П'ять інструментів, щоб зробити вашу статтю ще краще

П'ять інструментів, щоб зробити вашу статтю ще краще

Уроки піар

П'ять інструментів, щоб зробити вашу статтю ще краще

19.08.2019 20081

Цікава та корисна стаття - це не тільки влучний, легкий для читання текст, але й вірне оформлення, використання інфографіки, відео тощо. Deadline зібрав для вас топ-5 корисних сервісів для піарників та журналістів.

Спiкер

Карина Крупенченкова

Про автора:

Член НСЖУ, член Международной федерации журналистов, PR-менеджер со стажем более 10 лет, из них не менее 4 лет в журналистике. Автор статей о криптовалютах и блокчейне, корреспондент MMR, Журналист Украины, в 2014-2015 главред журнала о медицине. В 2013 году вывела в призеры газету фонда Ахметова в ранг “Лучшее корпоративное медиа Украины”. Знаю много о работе редакций и медиа в Украине. 2017-2019 редактор Deadline. Пожалуйста, не стесняйтесь ко мне обратиться.

Оформлення статті - не менш важлива справа, ніж її написання. Тому й піарникам, й журналістам потрібно знати, як зробити контент, що міститься у статті, ще більш легким для сприйняття читачами. Отже, поговоримо про те, за допомогою яких сервісів можна перетворити навіть найскладніший матеріал у приємну та зрозумілу статтю.

Infogram

Cервіс, за допомогою якого можна створювати безліч видів інфографіки: від простою (діаграми, таблиці) до дуже складних варіантів - ілюстрації звітів досліджень, презентація статистичних, економічних даних тощо. Для безкоштовної версії передбачено декілька непоганих шаблонів, які можна використовувати щодня. Для платної версії набір функцій дуже широкий та достіпна майже сотня шаблонів. Автор може самостійно змінювати дані, назви підрозділів, кольори, додавати власні картинки тощо.

Інтегрується інфографіка у готовий матеріал за рахунок коду чи посилання.

Canva

Багатофункціональний сервіс, що допомагає створювати не тільки інфографіку, але й прості сайти, листи для розсилки, логотипи, картинки тощо. Ідеально підійде, якщо ви готуєте власний спецпроект, який містить ряд статей на певну тематику. Також є невід'ємним помічником для оформлення лонгридів, що містять фото, інфографіку, відео тощо.

Главред

Про цей сервіс вже багато сказано, але ми не перестає рекомендувати його для журналістів та піарників. Главред допомагає перевірити текст на наявність "води" та зайвих слів, зробити текст більш місткий, коротким та зрозумілим. Сервіс допоможе знайти слова, які потрібно видалити або замінити, адже автори, які пишуть 10 000 знаків чи більше можуть не побачити зайвих слів, обертів мови тощо.

PicPick

Сервіс, що дозволяє не тільки робити скріншоти, але й оформлювати їх. Завдяки функціям програми, можна змінити фон скріншоту, перетворити його на формат gif, зберегти одразу на хмарний сервіс, завантажити у скайп, комп'ютер, передати електронною поштою.

Pixabay

Цей сервіс пропонує мільйони безкоштовних фото та картинок на будь-який смак та тематику. Користувачам лише потрібно пройти коротеньку реєстрацію, завдати параметри пошуку, й програма сама підбере догідні по тематиці картинки, гіфки, фотографії тощо. Завантажити їх можна одразу у повному розмірі.

Якщо ви хочете створити дійсно цікаву та корисну статтю, яка точно зацікавить медіа, то звертайтеся до професіоналів. Deadline допомагаєУкраинский

Терміново шукаємо експертів

Популярне
Останнє
Про Deadline пишуть

Безкоштовні уроки PR поштою?

Про PR та медіа для бізнесу
і окремих фахівців

Вже підписались: 29854

Створюйте цiкавi статтi в медiа Украiни!