pixel mautic

Deadline - сервіс №1 для журналістів в Україні. Дізнайтесь як ми допомагаємо журналістам і як це працює для експертів чи піарників.

Deadline Блог - сервіс №1 для журналістів України
Главная > Блог > Iнфопривід > ЄМС не заперечила нові правила Національного відбору «Євробачення-2020» в Україні

ЄМС не заперечила нові правила Національного відбору «Євробачення-2020» в Україні

Iнфопривід

ЄМС не заперечила нові правила Національного відбору «Євробачення-2020» в Україні

17.10.2019 7612

ЄМС погодилася на заборону НСТУ, щодо виступів учасників нацвідобру в Росії.

Спiкер

Анастасія Олексюк

Про автора:

Працювала репортеркою на телеканалі UA:Суспільне, інтерв’юеркою в онлайн-виданні Марічка News, кореспонденткою на сайті Ostroh.info. Учасниця міжнародних та всеукраїнських журналістських і культурних проектів. З 2017 року PR-менеджерка всеукраїнського літературно-перекладацького фестивалю TRANSLATORIUM. З серпня цього року - редакторка Deadline.com.ua.

Європейська мовна спілка підтвердила інформацію про те, що не бачить проблеми у забороні НСТУ на виступи учасників відбору конкурсу в Росії. Про це повідомляють Deutsche Welle.

Представники EMU, зазначили, що кожен офіційний мовник, самостійно несе відповідальність за відбір артиста на конкурс. Також, у Європейській мовній спілці наголосили, що обов’язковими для всіх країн-учасників є дотримання двох правил відбору. Серед них — досягнення 16-річного віку на момент фіналу конкурсу та представлення одним артистом однієї країни.

Нагадаємо, телеканали СТБ та НСТУ, 16 жовтня, оголосили про початок Національного відбору на Євробачення-2020. Мовники беруть на себе витрати за проведення телевізійного кастингу та фінансову підтримку за переїзд та перебування учасники в іншій країні під час конкурсу. Про це повідомляється на сайті UA: Суспільне. 

У повідомленні UA: Суспільне зазначено, що цьогорічний відбір проходитиме з оновленими Правилами. За новими умовами, учасники Національного відбору не мали здійснювати будь-яку концертну діяльність на території РФ із 2014 року. Крім того, виконавець або колектив не повинні планувати чи анонсувати такі виступи до фіналу Євробачення. Також, учасники не повинні в’їжджати на територію тимчасово окупованої території України — Криму. Решта положень залишились без змін. 

Керуюча директорка телеканалу СТБ Людмила Семчук зазначила, що причиною внесенням змін став тогорічний фінал Національного відбору, коли Україна відмовилась від участі в конкурсі через конфлікт між НСТУ і співачкою Maruv. Людмила Семенчук у своєму коментарі, також зазначила, що чотири роки тому мовники, що транслюватимуть конкурс, поставили собі за мету зберегти імідж Національного відбору. Цього правила будуть дотримувати й цьогоріч.

Прямі ефіри Національного відбору Євробачення 2020 траслюватимуться одночасно на СТБ і UA: ПЕРШИЙ. Три етапи Національного відбору заплановані на 8, 15 і 22 лютого.

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020 відбуватиметься 12, 14 і 16 травня наступного року в Роттердамі, Нідерланди.

Терміново шукаємо експертів

Популярне
Останнє
Про Deadline пишуть

Безкоштовні уроки PR поштою?

Про PR та медіа для бізнесу
і окремих фахівців

Вже підписались: 29854

Створюйте цiкавi статтi в медiа Украiни!