pixel mautic

Deadline - сервіс №1 для журналістів в Україні. Дізнайтесь як ми допомагаємо журналістам і як це працює для експертів чи піарників.

Deadline Блог - сервіс №1 для журналістів України
Главная > Блог > Iнфопривід > Канал "112 Украина" собирает подписи в свою поддержку

Канал "112 Украина" собирает подписи в свою поддержку

Iнфопривід

Канал "112 Украина" собирает подписи в свою поддержку

11.10.2018 8629

После скандала вокруг каналов NewsOne и "112 Украина" журналисты решили создать собственную петицию в поддержку.

Спiкер

Карина Крупенченкова

Про автора:

Член НСЖУ, член Международной федерации журналистов, PR-менеджер со стажем более 10 лет, из них не менее 4 лет в журналистике. Автор статей о криптовалютах и блокчейне, корреспондент MMR, Журналист Украины, в 2014-2015 главред журнала о медицине. В 2013 году вывела в призеры газету фонда Ахметова в ранг “Лучшее корпоративное медиа Украины”. Знаю много о работе редакций и медиа в Украине. 2017-2019 редактор Deadline. Пожалуйста, не стесняйтесь ко мне обратиться.

Электронная петиция размещена на сайте телеканала "112 Украина" и обращена лично к Президенту Украины Петру Порошенко.

Петре Олексійовичу, Вам, як нікому іншому, відомо про тиск, який може чинити влада на незалежні медіа. Адже у 2004-му році належний Вам «5 канал» також надавав ефірний час представникам як влади, так і опозиції. Тоді, також напередодні виборів, «5 канал» був вимушений протестувати проти системних утисків свободи слова, а ініціативна група співробітників каналу оголосила голодування, що за декілька днів призвело до початку «журналістської революції», - сказано в петиции.

Журналисты телеканала не согласны с принятыми Верховной Радой ограничениями деятельности телеканала, которые фактически приводят к его закрытию. В частности среди санкций были указаны: запрет вещания, запрет на использование частоты, запрет вывода капитала и ряд других ограничений.

04.10.2018 р. Верховна Рада України прийняла постанову про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відносно мовників телеканалу «112 Україна» та NewsOne. Вважаємо прийняту постанову результатом штучної та брудної політтехнології, а застосування санкцій до незалежних українських телерадіоорганізацій в демократичній та правовій державі, якою відповідно до Конституції є Україна, неприпустимим, - указано в тексте электронной петиции.

На сегодняшний день петицию подписали 1390 человек из 25 000 необходимых. Также телеканал обратился к мировой общественности, чтобы привлечь внимание к сложившейся ситуации.

 

Терміново шукаємо експертів

Популярне
Останнє
Про Deadline пишуть

Безкоштовні уроки PR поштою?

Про PR та медіа для бізнесу
і окремих фахівців

Вже підписались: 29854

Створюйте цiкавi статтi в медiа Украiни!