pixel mautic

Deadline - сервіс №1 для журналістів в Україні. Дізнайтесь як ми допомагаємо журналістам і як це працює для експертів чи піарників.

Deadline Блог - сервіс №1 для журналістів України
Главная > Блог > Уроки піар > 9 сервісів, які потрібні кожному піарнику

9 сервісів, які потрібні кожному піарнику

Уроки піар

9 сервісів, які потрібні кожному піарнику

09.06.2019 8708

Професійні піарники повинні вигадувати щотижнево нові та цікаві історії та теми для ЗМІ, щоб отримувати жадані публікації. Але що робити, коли теми вже вичерпано, а журналісти чекають на статті. Ми зібрали для вас 9 інструментів, що допоможуть у виборі теми та написанні матеріалів.

Спiкер

Карина Крупенченкова

Про автора:

Член НСЖУ, член Международной федерации журналистов, PR-менеджер со стажем более 10 лет, из них не менее 4 лет в журналистике. Автор статей о криптовалютах и блокчейне, корреспондент MMR, Журналист Украины, в 2014-2015 главред журнала о медицине. В 2013 году вывела в призеры газету фонда Ахметова в ранг “Лучшее корпоративное медиа Украины”. Знаю много о работе редакций и медиа в Украине. 2017-2019 редактор Deadline. Пожалуйста, не стесняйтесь ко мне обратиться.

Якщо ви застрягли у пошуку нової теми, яка буде резонувати з аудиторією, з усіх сил намагаєтеся зосередитися на процесі написання чи намагаєтеся змінити свою роботу до безпомилкової досконалості, наведений нижче список інструментів може допомогти.

Вибір тем

Google Trends

Google Trends - це практичний інструмент, який допомагає піарнику зрозуміти, які саме теми цікавлять потенційного клієнта. Якщо ви вводите ключове слово або загальну тему в рядок пошуку, ви отримаєте результати, включаючи графік, що показують результати пошуку по цій темі за останній час, регіони, в яких ця тема найчастіше з'являється у пошуку, пов'язані запити та пов'язані теми. Отже, достатньо дослідити пошукові запити та визначити найбільш популярні. Теми готові!

Keywordtool

Цей інструмент допомагає при створенні плану статті, адже ресурс аналізує питання, за якими користувачі інтернету шукали відповіді. Наприклад, якщо ввести пошуковий запит "кризові комунікації", то сервіс допоможе зібрати вам найпоширеніші питання, відповіді на які шукали користувачі. Це "Що таке кризові комунікації", "Що робити, якщо сталася криза", "Види кризових комунікацій" тощо. Тобто, у своєї статті ви повинні дати відповіді на всі ці запитання.

Neilpatel

Сервіс, який генерує теми за пошуковим запитом. Якщо ви зовсім не знаєте, чим цікавиться ваша аудиторія, тоді впишіть в пошуковий рядок ключову фразу. Наприклад, "банківські послуги". Ресурс автоматично сформує для вас найбільш цікаві теми, які ви можете використовувати для подальшої роботи. Сервіс працює з українською та російською мовами.

Сервіси, що допомагають у написанні статей

 Written? Kitten!

Цей сервіс створений, як цікава гра, але допомагає піарникам писати краще та більше. За кожні 100 слів, написаних на обрану тематику, ви отримуєте винагороду - котика. Такий сервіс перетворить написання матеріалів на цікаве та веселе заняття.

Hipster Sound

Інструмент, який створює атмосферу для написання матеріалів. Цей ресурс генерує різноманітні звуки: від пташиного співу до шуму хвиль. Тобто, якщо ви краще працюєте у певній обстановці, то цей ресурс допомагає її відтворити.

Tomato Timer

Томатний таймер спеціально створений для працеголіків. Він працює наступним чином: 25 хвилин ви маєте працювати над створенням матеріалу, наступні 5 хвилин - відпочинок, 25 хвилин - праця, 10 хвилин - відпочинок. Таким чином, таймер планує вашу роботу, нагадує про час для відпочинку, щоб привести думки до ладу та створити дійсно цікавий матеріал.

Сервіси для редагування

Hemingway App

Режим редагування виділяє помилки та недоцільні варіанти запису. На цьому сайті виявляються кілька поширених проблем написанням, в тому числі використання пасивного стану дієслів, прислівників та конструкцій, що важко читаються. Він також оцінює легкість читання тексту та прогнозує, які саме аудиторії зможуть зрозуміти ваш текст. Наприклад, якщо ви пишете дуже просто, то ваш текст зрозуміють навіть школярі. Якщо текст вміщує різноманітні терміни, складні наукові конструкції, то текст зрозуміють лише люди після 25 років.

Advego

Сервіс перевірки на плагіат. Ми впевнені, що всі професійні піарники використовують подібні сервіси перед тим, як відправити статтю до редакції. Якщо оригінальність матеріалу нижча, ніж 90%, то таким матеріал не може бути розміщений у ЗМІ,

Glavred

Сервіс допомогає видалити словісний мусор, зроби текст більш простим та зрозумілим. Ідеально підійде для інтернет-видань.

Переклад та адаптація тексту: Deadline.com.ua. Оригінал статті тут.

Терміново шукаємо експертів

Популярне
Останнє
Про Deadline пишуть

Безкоштовні уроки PR поштою?

Про PR та медіа для бізнесу
і окремих фахівців

Вже підписались: 29854

Створюйте цiкавi статтi в медiа Украiни!