16:44 2018.04.03

Анонс «БАЛАНС-АГРО» № 14

Анонс випуску №14 «БАЛАНС-АГРО»

Шановні читачі!

Як відомо, у Трускавці з 23 по 27 березня проходив 6-й Форум бухгалтерів сільськогосподарської галузі України, у роботі якого взяло участь 130 осіб – бухгалтерів сільськогосподарських підприємств з усіх регіонів України, які зібрались, щоб знайти рішення на найактуальніші питання, які на сьогодні потребують негайного рішення.

У цьому випуску ми публікуємо Меморандум, який був створений за його результатами та за пропозиціями учасників і гостей Форуму.

А у наступних випусках «БАЛАНС-АГРО» ми плануємо розміщувати відповіді на запитання учасників Форуму.

В офіційному виданні «Голос України» 17.03.18 р. опубліковано Закон від 06.02.18 р. № 2275-VIII «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Документ набуває чинності через 3 місяці, тобто з 17.06.18 р., окрім умови про виключення зі складу учасників товариства особи, яка померла/визнана судом безвісно відсутньою, якою можна скористатися через рік (із 17.06.19 р.). Закон № 2275 містить нові підходи до діяльності ТОВ і не забуває про ТДВ. І в консультації ми розглянемо детальніше новації цього документа та його вплив на подальші дії щодо внесення змін до статутів ТОВ та ТДВ сільськогосподарської галузі.

Крім того, із цього випуску ви дізнаєтесь про:

• документування та облік ремонту техніки;
  • доцільність залишення в реєстрі отримувачів державної дотації сільгосптоваровиробникам за умови, що наразі виплату такої дотації не передбачено;
  • судову практику, відповідно до якої платник податків має право на податковий кредит при госпопераціях із сумнівним конрагентом навіть за наявності помилок у накладних;
  • умови та оформлення дострокового розірвання договору оренди;
  • оформлення підсумованного робочого часу на підприємстві без зміни режиму роботи (продовження серії публікацій, започаткованих у «БАЛАНС-АГРО», 2018, № 13);
  • порядок нарахування та виплати, а також про бухоблік та оподаткування компенсації за затримання виплати зарплати.

Сергій Наумов

verified_user ТОВ "Баланс Клуб", Днепр