22:12 2018.03.14

У Брюсселі пройде Road Show міста Дніпро

Незабаром відбудеться повномасштабне Road Show міста Дніпро у столиці Європейського Союзу і центрі найбільшої міської агломерації країни – Брюсселі. Деталі.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі Надзвичайного і Повноважного посла Королівства Бельгія в Україні Люка Якобса з командою «Агентства розвитку Дніпра».

Пан посол вже вдруге завітав до офісу «Агентства розвитку Дніпра».

«Я приємно вражений, який величезний стрибок лише за рік здійснила ваша команда на чолі із Володимиром Панченком, – каже Люк Якобс. – Про ваші проекти, особливо створення на Слобожанському проспекті індустріального парку «INDUSTRIAL FORPOST», чути навіть від моїх колег. Тож, ми мусим лише поглиблювати нашу співпрацю».

Вже незабаром, 25 квітня 2018 р., у м. Дніпрі відбудеться спільний захід, на яку приїде економічна місія бельгійських підприємців. Допомагати в організації бізнес-семінару та B2B сесії із місцевим бізнесом буде саме «Агентство розвитку Дніпра». Окрім бельгійських компанії участь також візьмуть і люксембурзькі бізнесмени. Іноземців цікавить металургійна промисловість, агросектор, переробка відходів, альтернативна енергетика та громадський транспорт.

«Бельгійське інвестування та підприємництво в нашому місті має велику позитивну історію, – каже директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Бо в місті й дотепер чимало історичних місць, які пов’язані з бельгійськими підприємствами створеними у другій половині ХІХ ст.».

В підтвердження цих слів пан Якобс подарував агентству нову книгу Валентини Лазебник «Сталь у степу. Погляд з України», видання якої здійснене за ініціативи та сприяння Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького та Посольства Королівства Бельгія в Україні.

Зі свого боку агентство запропонувало долучитися до проекту із створення інформаційних табличок з QR-кодом на історичних будівлях, об’єктах, які тісно пов'язані з діяльністю представників Королівства Бельгії у місті. Ця пропозиція дістала схвальний відгук пана посла.

А ось після перегляду інвестиційного промо-ролику «Місто Дніпро – місто для інвестицій», який презентували під час ITB BERLIN-2018, сторони сформували бізнес-ідею – провести повномасштабне Road Show міста Дніпро у столиці Європейського Союзу і центрі найбільшої міської агломерації країни – Брюсселі. Досягнуто домовленості щодо підписання відповідного меморандуму.

Віктор Пашула

Агентство розвитку Дніпра, Днепр