12:24 2019.02.18

«Перепідключення абонентів ПАТ «Укртелеком» безкоштовно!» не було безкоштовним

ТОВ «Ведекон», відповідно до рекомендацій АМКУ, має усунути причини виникнення порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

У квітні 2018 року до Комітету звернулось ПАТ «Укртелеком» і заявою щодо порушення ТОВ «Ведекон» законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

А саме, як стверджувало ПАТ «Укртелеком», у серпні 2017 року у періодичних виданнях (газетах) «Ємільчинські факти» та «Народна трибуна» ТОВ «Ведекон», яке надає телекомунікаційні послуги під торговельною маркою «WiMagic», розмістило рекламні оголошення про акцію щодо його послуг такого змісту: «Перепідключення абонентів ПАТ «Укртелеком» безкоштовно!».

На думку ПАТ «Укртелеком», така реклама товариства може спонукати абонентів ПАТ «Укртелеком» до розірвання з ним договірних відносин щодо надання телекомунікаційних послуг доступу до мережі Інтернет.

Водночас ТОВ «Ведекон» повідомило Комітету про те, що не здійснювало та не здійснює безкоштовного підключення абонентів ПАТ «Укртелеком».

У свою чергу в АМКУ з’ясували, що вказані рекламні оголошення, відповідно до акту здачі-прийняття робіт, розміщені ФОП Кунашенко, який є представником ТОВ «Ведекон». Як же повідомив сам підприємець, оголошення у періодичних виданнях розміщувалися ним за власною ініціативою без погодження з ТОВ «Ведекон».

Однак, як з’ясували у відомстві, саме ТОВ «Ведекон», не зверталося до періодичних видань «Народна Трибуна» та «Ємільчинські Факти» з вимогою припинення розміщеної ФОП Кунашенком інформації про безкоштовне підключення абонентів ПАТ «Укртелеком».

Таким чином АМКУ прийшов до висновку, що представник ТОВ «Ведекон», від імені ТОВ «Ведекон» та в інтересах ТОВ «Ведекон», вчинив дії, що містять ознаки порушення, передбаченого статтею 10 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

І тому Комітет рекомендував ТОВ «Ведекон» усунути причини такого порушення та утримуватися від подібних дій у подальшому.

рішення відомства