20:43 2018.11.26

Центр фінансової освіти почав роботу в Університеті митної справи та фінансів

На базі УМСФ як провідного університету, що спеціалізується на підготовці фахівців у галузі фінансів та митної справи, відкрито Центр фінансової освіти, основними напрямами діяльності якого є підвищення фінансової грамотності населення, забезпечення всебічного розвитку і функціонування шкільної та вищої освіти в Україні.

У відкритті Центру взяли участь представники провідних фінансових установ Придніпровського регіону,  директори та вчителі шкіл м. Дніпро, які викладають курси з фінансової грамотності, викладачі та студенти УМСФ, громадські організації -партнери УМСФ:

Першим заходом, запропонованим Центром, стало проведення авторської ділової гри «Життєвий капітал». Декілька команд - вчителі шкіл м. Дніпро, які викладають курси з фінансової грамотності, дві команди викладачів університету та команда студентів - мали змогу особисто спробувати "пограти з капіталом" разом з тренерами: Сергієм Івагло, Ольгою Зиряновою, Віталієм Коваленком та Романом Латишем. Кожна година гри охоплювала до 10 років реального життя. У результаті гравці змогли "примножити капітал", застосувати сучасні фінансові інструменти, потренуватися жити зі свідомим ставленням до фінансових ресурсів.

Центр фінансової освіти вже готує нові зустрічі для школярів Дніпра, їх наставників, студентів УМСФ, під час яких у доступній формі опановуватимуться модерні фінансові технології та підходи до роботи з фінансами.

Валерій ДРЕШПАК

Університет митної справи та фінансів, Днепр