14:45 2018.07.24

Прощавай офшор

Ера простого та недорогого використання класичних офшорів підійшла до кінця. Принаймні, для активних операцій по перерахуванню коштів без очевидної комерційної вигоди та реальної економічної діяльності

Прощавай офшор

Ера простого та недорогого використання класичних офшорів підійшла до кінця.
Принаймні, для активних операцій по перерахуванню коштів без очевидної комерційної вигоди та реальної економічної діяльності.

Шанс на офшор

Нульові шанси відкрити розрахунковий рахунок у тих компаній, які не мають податкового номера, та не зобов'язані здавати звітність. Слідом за Латвією, деякі особливо суворі банки ЄС і регулятор на Кіпрі, почали запитувати підтвердження фізичної присутності компанії в країні реєстрації.
Наявності тільки юридичної адреси вже недостатньо, а присутність у структурі контрагентів компанії класичного офшору може привести до відмови у відкритті або обслуговуванні рахунку.

БЕЗ ПРАЦЮЮЧОГО РОЗРАХУНКОВОГО РАХУНКУ ОФШОРНА КОМПАНІЯ ЗГОДИТЬСЯ, ХІБА ЩО ДЛЯ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ВОЛОДІННЯ АКТИВАМИ

Лише деякі з відомих нам європейських банків готові відкривати рахунки офшорним шіппінговим компаніям або ж компаніям у структурі холдингу.
У переважній більшості – це банки з високою вартістю входу клієнта (цінні папери, депозит, незнижуваний залишок на рахунку), яку не кожен клієнт може собі дозволити.
Проте, вартість входу в банк цілком виправдана, тому що тягне за собою підвищені ризики, необхідність додаткового моніторингу діяльності, більш високі витрати на обслуговування. Однак, навіть в разі позитивного рішення про відкриття рахунку банком, довгу й успішну працездатність ніхто не гарантує.

ВІЛЬНЕ РОЗПОРЯДЖЕННЯ РАХУНКОМ БУДЕ ІЛЮЗОРНИМ ТА ЗАЖАДАЄ ДОДАТКОВИХ ТРУДОЗАТРАТ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ОБГРУНТУВАННЯ КОЖНОГО ПЛАТЕЖУ, ЩО НЕ ЗАВЖДИ УСПІШНО ЗАВЕРШИТЬСЯ

Оманливі надії

На фінансовому ринку нерезидентів працюють деякі банки, які не гребують заробити грошей у період хаосу. Як правило, вони беруть на розгляд пакет документів по офшорним компаніям, обіцяючи при цьому успішний розгляд за офіційну додаткову плату.

ТАКІ ДІЇ НЕ ВІТАЮТЬСЯ НІ ВНУТРІШНЬОЇ ПОЛІТИКОЮ БАНКУ, НІ МІСЦЕВИМ РЕГУЛЯТОРОМ. САМЕ ТОМУ, ПІСЛЯ ОТРИМАННЯ НЕПОВОРОТНОЇ КОМІСІЇ ЗА РОЗГЛЯД ПАКЕТУ ДОКУМЕНТІВ, КЛІЄНТ ОТРИМУЄ ВІДМОВУ

Не виключаємо також можливість відкриття рахунку офшорної компанії в офшорному банку. Однак в цьому випадку звертаємо увагу на складність і навіть неможливість проведення операцій за таким рахунком з багатьма банками ЄС і не тільки.

Таксфрендлі юрисдикція

З причини останніх подій, власникам офшорних компаній доведеться перебудувати модель бізнесу – вибрати найбільш комфортну таксфрендлі юрисдикцію, яка зобов'язана подавати звітність та сплачувати мінімальні податки.

Відвідування банків у спробах самостійного відкриття опальної юрисдикції дозволяють лише відтягнути момент хворобливого, але необхідного переходу на нову фазу розвитку Вашого бізнесу.

При цьому, з кожною спробою відкриття рахунку для офшорної юрисдикції ростуть не тільки матеріальні, але й тимчасові витрати. Адже, згідно зі стандартами кожного банку, необхідно підготувати пакет документів, сплатити банківську комісію за їх розгляд, а також оплатити послуги юристів та посередників.

Фахівці Юридичного агентства «Абсолют» понад 10 років надають послуги у сфері міжнародного податкового планування, консалтингового супроводу по реєстрації компаній нерезидентів, взаємодії із зарубіжними банками.

Для кожного клієнта ми готуємо індивідуальне рішення, яке відповідає його бізнес-вимогам.

Ми цінуємо Ваш час і зберігаємо фінанси!

Юридичне агентство «Абсолют»