14:38 2020.03.19

Черкаське тервідділення АМКУ оштрафувало ТОВ «ЕКСПОРТ- ПРОД» на 6 215 грн за введення споживачів в оману.

Вказане товариство на лицьовій стороні упаковки «Кранчі хрусткі запечені мюслі» розмістило напис «запечені цільнозернові пластівці зі шматочками фруктів, арахісом, кунжутом та вівсяними висівками».

У той же час на зворотній стороні упаковки, в інформації про склад продукції, зовсім забули написати про те, які ж все таки фрукти входять до складу товару. Тобто самих фруктів у кранчах немає зовсім.

За висновками працівників тервідділення АМКУ, розміщення на лицьовій стороні упаковки неправдивої інформації, а саме: вказування, що у цих кранчах є фрукти, у той час як у складі продукції фрукти відсутні, введе в оману споживачів та може вплинути на їх наміри щодо придбання товарів саме у цього суб’єкта господарювання.

Тому відомство визнало, що ТОВ «ЕКСПОРТ- ПРОД» вчинило порушення, передбачене статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, за що і оштрафувало його на вказану суму.