16:54 2018.07.02

Анонс «БАЛАНС-АГРО» № 25-26

Анонс випуску №25-26 видання

Шановні читачі!

Багато агропідприємств зацікавлені в розвитку соціальної інфраструктури свого регіону. Для цього вони готові надавати благодійну допомогу неприбутковим організаціям (школам, дитячим садкам, лікарням) та бюджетним установам для вирішення соціальних питань. Звичайно ж, передачу такої допомоги необхідно грамотно оформити, тому в нашому черговому випуску ми розглянемо варіанти оформлення та форми благодійної допомоги, які допоможуть уникнути проблем із контролюючими органами, розповімо про податкові наслідки та ведення обліку таких операцій, наведемо приклад договору пожертви.

Крім того, із цього випуску ви дізнаєтесь про:

·                     зміни, унесені до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на обов'язкове державне страхування;

·                     подання декларації платника єдиного податку за нові земельні ділянки;

·                     можливі варіанти впливу на ДФС для прийняття Таблиці даних платника податку на додану вартість;

·                     вид договору, який необхідно укласти сільгосппідприємству при залученні техніки для виконання різних видів робіт, аби не потрапити в капкан акцизного податку;

·                     практичні поради стосовно умов договору оренди землі в разі, якщо орендна плата виплачується наперед;

·                     основні ризики, які існують сьогодні в Україні та заважають працювати агропідприємствам, а також про поради щодо боротьби з такими ризиками;

·                     обкладення ПДВ продажу цукру за цінами нижчими за встановлену Кабміном мінімальну ціну;

·                     надання ПСП працівнику з двох підстав та про форму заяви в такому випадку.

Як ми повідомляли, 15 травня за ініціативи ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» та редакції «БАЛАНС-АГРО» відбувся круглий стіл, у роботі якого взяли участь і представники ДФС. І от тепер за його результатами ДФС направило до ГУ в областях лист, яким відкликає раніше направлені листи та надає нові роз’яснення з питань нарахування та сплати ЄСВ із 01.01.18 р., у тому числі головами ФГ. Подробиці – у нашому випуску та вебінарі, на який ми запрошуємо 27 липня.

Сергій Наумов

verified_user ТОВ "Баланс Клуб", Дніпро