16:07 2018.05.16

Виробник фітокави та фітоцикорію вводив споживачів в оману

Тепер ТОВ «КЛЮЧІ ЗДОРОВ’Я» має 10 днів для того, щоб усунути причини порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Як встановили харківські антимонопольщики з лютого 2017 року ТОВ «КЛЮЧІ ЗДОРОВ’Я» здійснювало виробництво та реалізацію фітокави «Ананас-плюс» та фітоцикорію «Ананас-плюс».

На упаковках обох товарів присутній напис «Ананас-плюс», і тому, як зазначає відомство, потенційні споживачі можуть вважати, що до складу зазначеної продукції входить ананас.

Однак, як з’ясувало тервідділення АМКУ, до складу обох товарів входять: екстракт гарцинії, бромелайн, ароматизатор, ідентичний натуральному «Ананас» та екстракт сени.

У свою чергу на упаковці фітокави «Ананас-плюс» та фітоцикорію «Ананас-плюс» відсутні написи, що розшифровують поняття «бромелайн».

А за визначенням органу Комітету, розміщення на упаковках товарів інформації щодо наявності в складі продукції «бромелайну» без зазначення відомостей про його походження, може вплинути на наміри потенційних споживачів щодо придбання вказаної фітокави та фітоцикорію, та може надати виробнику неправомірні переваги перед конкурентами не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення неточної інформації, що вводить в оману.

Таким чином Харківське тервідділення АМКУ рекомендувало ТОВ «КЛЮЧІ ЗДОРОВ’Я» припинити вказані дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, та усунути причини цього порушення та умови, що йому сприяють.

рішення відомства